20 Φεβρουαρίου 2003

ΕΡΧΕΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ;

ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ

20 Φεβρουαρίου 2003

ΕΡΧΕΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ;

ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ

Το έργο αναφέρεται σε ένα νεαρό συγγραφέα που προσπαθεί να γράψει ένα θεατρικό έργο για παιδιά, προκειμένου να πάρει μέρος σε ένα διαγωνισμό. Γράφει, σκίζει, δεν τα καταφέρνει και απελπισμένος αποκοιμιέται. Τότε, εμφανίζεται η Καλή του Νεράιδα και του υπόσχεται να τον βοηθήσει. Τον προτρέπει να πάρει το σημειωματάριό του και να πάει στην οδό Βενιαμίν Φραγκλίνου, στον αριθμό 3.

"Εκεί θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι. Αν με χρειαστείς, φώναξέ με.... Με λένε Καλή..."

Ο συγγραφέας μας πάει στη διεύθυνση που του υποδεικνύει η Νεράιδα. Με έκπληξη βλέπει ότι βρίσκεται σε μια τεράστια βιβλιοθήκη. Εκεί, ο νεαρός μας θα ξαναθυμηθεί βιβλία που διάβασε μικρός, αλλά θα γνωρίσει και καινούρια, που δεν ξέρει. Μέσα από κάθε βιβλίο που ανοίγει, ξεπετάγονται ήρωες γνωστοί και άγνωστοι, στους  οποίους και κάνει πρόταση.

Στο τέλος της πρώτης πράξης έχει κατορθώσει να πάρει μαζί του στις σημειώσεις του την Κοκκινοσκουφίτσα, την Κολοβή Αλεπού (από τους μύθους του Αισώπου), τον Εμπενίζερ Σκρουτζ (από την Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Καρόλου Ντίκενς), τον Πινόκιο από το ομώνυμο παραμύθι, την Κακιά Βασίλισσα (από το παραμύθι η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι), τη Νεράιδα-Νονά της Σταχτοπούτας, το Γυμνό Αυτοκράτορα, τον Δον Κιχώτη, το βαρόνο Μινχάουζεν, τη Χαλιμά, την Ωραία Κοιμωμένη, τον Παπουτσωμένο Γάτο.

Στο δεύτερο μέρος, ο συγγραφέας μας συμβουλεύεται τις σημειώσεις του και προσπαθεί να φτιάξει ένα έργο με όλους αυτούς τους ήρωες των παραμυθιών.

Θα τα καταφέρει;;

συντελεστές

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά - Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή

Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας

Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής

Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος

Μουσική διδασκαλία: Λαρίσα Ερεμέγιεβα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ειρήνη Μακρυωνίτη

Βοηθός Σκηνογράφου: Έρρικα Αλαμάνου

διανομή

Αδάμης Δημήτρης, Βλάχος Θέμης, Δόμβρου Αθηνά, Καρατζά Μέτη, Κομπόγιωργας Αλέξανδρος, Κουβαρδάς Σπύρος, Κώτσαρης Δημήτρης, Μαυρίδης Σταύρος, Παπαδάκου Ράνια, Πολυχρονίδη Μαριάννα, Στογιάννης Ρούσης, Τσαγκαράκη Γιούλη.

Multimedia

Artwork

χώρος:ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ

βρείτε στο eshop μας