12 Μαρτίου 2019 - 17 Μαρτίου 2019

Η ΡΕΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΥΚΛΟΥΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ

12 Μαρτίου 2019 - 17 Μαρτίου 2019

Η ΡΕΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΥΚΛΟΥΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ

…Η Ρένια και τα άλλα παιδιά χαμογέλασαν με την καρδιά τους. Κατάφεραν να κάνουν τον Διαβήτη να μην κάνει κύκλους . ΄΄Τετραγωνίσαμε τον κύκλο φώναξε κάποιος ΄΄. Τα γέλια αυτή την φορά ακούστηκαν δυνατότερα . ΄΄Κάνει ότι σχήμα θέλουμε εμείς . Αυτό δεν μας κάνει διαφορετικούς αλλά αποφασιστικούς, δυνατούς, τολμηρούς, ουσιαστικούς΄΄ συμπλήρωσε με σταθερή φωνή η Ρένια...

Τα παιδιά λένε πάντα την αλήθεια, γιατί η αλήθεια είναι το πρόσωπο τους. Αυτό είναι η ζωή τους. Κάθε έκφραση, κάθε συναίσθημα κάθε συμπεριφορά είναι ένα βιβλίο. Αυτό το βιβλίο ανοίγει η μοναδική Κάρμεν Ρουγγέρη με μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση για τον Παιδικό Διαβήτη μεταφέροντας παράλληλα πλούσια συναισθήματα, συμπεριφορές, απορίες ακόμη και διδαχή. Από το παιδί άλλωστε μαθαίνεις. Η Ρένια και οι φίλοι της, αν και παιδιά ξέρουν να ζουν, ξέρουν να ξεπερνούν, ξέρουν να ονειρεύονται, ξέρουν να ανατρέπουν και να προχωρούν….. Άλλωστε έκαναν τον Διαβήτη να μην κάνει κύκλους …..

Μέσα από ένα μουσικό θεατρικό έργο που έγραψε η Κάρμεν Ρουγγέρη αποκλειστικά για την Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ) αποδίδεται με μοναδικό και ιδιαίτερα θεατρικό τρόπο η γλυκιά ιστορία ενός παιδιού με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1, η οποία μεταμορφώνεται σε μια μαγική ιστορία με παραμυθένιους ήρωες.

Ένα έργο ξεχωριστό, διδακτικό, πλούσιο σε μουσική και χορό που στόχο έχει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τον Παιδικό Διαβήτη, αναδεικνύοντας τον σεβασμό στην διαφορετικότητα και την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου, την συνύπαρξη και τις αξίες της ζωής.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη, που μαγεύει μικρούς και μεγάλους με την 25η πλούσια εμπειρία της στο παιδικό θέατρο, μαζί με τους ταλαντούχους συνεργάτες της, σε μια διπλή παράσταση, ζωντανεύει επί σκηνής τον Παιδικό Διαβήτη, ταξιδεύοντας παράλληλα τους θεατές στον κόσμο των συναισθημάτων.

Η παράσταση είναι πηγή πληροφόρησης. Τα παιδιά στέλνουν μηνύματα, διδάγματα και βοηθούν στην αποδόμηση εσφαλμένων αντιλήψεων, συμπεριφορών, φόβων και προκαταλήψεων απέναντι στα άτομα με Διαβήτη τύπου 1.

Η παράσταση απευθύνεται στα παιδιά και νέους με Διαβήτη τύπου 1, σε όλους τους μαθητές, σε εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες υγείας αλλά και σε όποιον θέλει να ταξιδέψει θεατρικά στον κόσμο του Παιδικού Διαβήτη που ζει ανάμεσά μας αγγίζοντας καθημερινά όλο και περισσότερα άτομα.

συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Επιμέλεια σκηνικών: Χριστίνα Κουλουμπή
Επιμέλεια κουστουμιών: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση – Φωτισμοί – Χορογραφίες: Πέτρος Γάλλιας
Στίχοι – Μουσική: Στέφανος Βαρελάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργάκη
Διεύθυνση παραγωγής: Ελένη Καρτάση

διανομή

Κατερίνα Γεωργάκη
Ελένη Ζιώγα
Μανώλης Κλωνάρης
Ιφιγένεια Μακρή
Ιουστίνα Μάτσιασεκ
Νεκτάριος Φαρμάκης
Πολύκαρπος Φιλιππίδης

χώρος:ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ

βρείτε στο eshop μας