Κάρμεν Ρουγγέρη

Κάρμεν Ρουγγέρη

Σπούδασε τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης και Πειραϊκού Συνδέσμου, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα. Έκανε ειδικές σπουδές πάνω στην όπερα στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια. Ως ηθοποιός έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής , του Εθνικού και το Ελευθέρου Θεάτρου. Πήρε μέρος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, παίζοντας χαρακτηριστικούς ρόλους όπως «Συμπεθέρα» στους «Δέκα μικρούς Μήτσους», «Κικίτσα» στο «10 λεπτά κήρυγμα», «Ερμιόνη» στο «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή», «Πίτσα» στο «Η ώρα η καλή», «Ισμήνη» στο «Μπαμπά μην τρέχεις», «Πέρσα» στο «Σαράντα κύματα» κ.α.

Το 1985 δημιούργησε τη θεατρική ομάδα «Ρακοσυλλέκτες», στην οποία σκηνοθετούσε, γράφοντας η ίδια τα κείμενα. Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται θεατρικά έργα για παιδιά, (εκδόσεις Λιβάνη, Πατάκη, Ψύχαλου , Ζαχαρόπουλου, Heaven, Διάπλαση, Ψυχογιός), μια σειρά έξη επεισοδίων για την τηλεόραση και πέντε μεταφράσεις όπερας.

Το 1993 ίδρυσε την Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και το 1996 την παιδική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Έχει διασκευάσει και σκηνοθετήσει για την Όπερα Δωματίου Αθηνών και την Εθνική Λυρική Σκηνή τις όπερες:

Βαστιανός και Βαστιανή, Υπηρέτρια Κυρά , Φιλόσοφος της εξοχής, Συμβόλαιο γάμου, Έτσι κάνουν όλες, Kiss me Kate, Σταχτοπούτα, Χένσελ και Γκρέτελ, Μαγικός Αυλός, Ο Ελεύθερος Σκοπευτής, Ο Κουρέας της Σεβίλλης, Ελιξίριο της αγάπης, Ορφέας και Ευρυδίκη, Σταχτοπούτα, Ο Τσάρος Σαλτάν, Νυχτερίδα.

Έχει γράψει, διασκευάσει και σκηνοθετήσει για το Εθνικό Θέατρο, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας και Ρούμελης, τα θέατρα Χορν, Κιβωτός, Πειραιώς 131, Εγνατία, Αναλυτή, ΑΛΦΑ, ΑΛΜΑ, Θέατρο Κολεγίου Αθηνών, Θέατρον (Ελληνικός κόσμος), Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τα έργα:

Σταχτοπούτα, Ωραία Κοιμωμένη, Κοππέλια, Εκκλησιάζουσες… σαν παραμύθι , Η αγάπη και τα τρία πορτοκάλια, Ο Τσάρος με τη μακριά γενειάδα, Ομήρου Οδύσσεια , Ο κουρέας της Σεβίλλης, Ο μάγος στου Οζ, Περσέας και Ανδρομέδα, Η Χιονάτη και οι εφτά …ψηλοί νάνοι, Έρχεσαι μαζί μου, Ηρακλής Ο ιδρυτής των ολυμπιακών αγώνων, Πινόκιο δεν είναι απλό παραμύθι, Η Στρίγγλα που έγινε αρνάκι, Οι 3 Σωματοφύλακες και τα διαμάντια της βασίλισσας, Ρομπέν των Δασών, Αίσωπος κάτι θέλει να μας πει, Η κοκκινοσκουφίτσα- η μαμά- ο μπαμπάς- η γιαγιά και ο λύκος μ’ όλο του το σόι- μια αστυνομική κωμωδία, Το παιδί και το όνειρο, Ομήρου Ιλιάδα , Ο Ιάσονας και η Αργοναυτική εκστρατεία, Το μαγικό κλειδί, Το παραμύθι χωρίς όνομα .

Με τα περισσότερα έργα της έχει περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα. Από το 1997 έως το 2006 τα έργα και οι όπερές της παρουσιάζονταν στο Ωδείο Ηρώδη Αττικού. Πολλά έργα της ανεβαίνουν σε σχολικές παραστάσεις κάθε χρόνο.

Από το 1996 μέχρι το 2000 στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου και από το 2000 μέχρι το 2006 στο θέατρο Κιβωτός, δίδαξε Θεατρικό παιχνίδι. Ενώ από το 2013 δημιούργησε και διατηρεί θεατρικό εργαστήρι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης .

βρείτε στο eshop μας