23 Δεκεμβρίου 1992 - 28 Μαρτίου 1993

Αντζελίνα, η Σταχτοπούτα

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

23 Δεκεμβρίου 1992 - 28 Μαρτίου 1993

Αντζελίνα, η Σταχτοπούτα

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

Ο πρίγκιπας Ραμίρο, γυρνώντας από μακρινό ταξίδι, μαθαίνει ότι ο πατέρας του έχει πεθάνει και του έχει αφήσει ρητή εντολή να παντρευτεί, αλλιώς θα χάσει το στέμμα. Τόσο ο ίδιος ο πρίγκιπας όσο και ο δάσκαλός του και συμβουλάτοράς του θέλουν η γυναίκα που θα γίνει βασίλισσα να είναι όχι μόνο όμορφη, αλλά να έχει καλό χαρακτήρα και καλή καρδιά.

Ο δάσκαλος αναλαμβάνει να τη βρει. Γυρίζει από σπίτι σε σπίτι, ώσπου φτάνει στο αρχοντικό ενός ξεπεσμένου αριστοκράτη, του Δον Μανίφικο, που ζει εκεί με τις κόρες του, τη Θίσβη και την Κλορίντα, και την προγονή του την Αντζελίνα(Σταχτοπούτα), της οποίας την καλοσύνη εκμεταλλεύονται και οι τρεις.

Σε λίγο φτάνουν στο σπίτι απεσταλμένοι του πρίγκιπα Ραμίρο για να προσκαλέσουν τις κοπέλες στην γιορτή του παλατιού. Εκεί ο πρίγκιπας θα διαλέξει τη βασίλισσά του.

Οι δυο κακές αδελφές φέρονται άσχημα στη Σταχτοπούτα. Ο δάσκαλος μεταμφιέζεται σε ζητιάνο και μπαίνει στο σπίτι για να δοκιμάσει το χαρακτήρα της καθεμιάς. Επιτέλους βρήκε τη γυναίκα που ζητούσε. Η Αντζελίνα είναι η ιδανική σύντροφος για τον πρίγκιπα μαθητή του.

Ο πρίγκιπας Ραμίρο, για να είναι σίγουρος πως η γυναίκα των ονείρων του θα διαλέξει αυτόν και όχι τα πλούτη του και το αξίωμά του, αλλάζει ρόλο και ρούχα με τον πιστό του υπηρέτη Νταντίνι. Έρχεται, λοιπόν, στο σπίτι ως υπηρέτης για να αναγγείλει την άφιξη του "Πρίγκιπα".

Ο "υπηρέτης", μόλις αντικρίσει τη Σταχτοπούτα, κάτι παράξενο θα νιώσει μέσα του. το ίδιο και η Σταχτοπούτα. Ο "Πρίγκιπας" ζητά να συνοδεύσει στο παλάτι και τις τρεις κόρες, αλλά ο πατέρας παίρνει μόνο τις δύο και η Σταχτοπούτα γυρίζει μόνη και λυπημένη στο τζάκι της.

Όμως δεν είναι μόνη της. Είναι και ο δάσκαλος που την βοηθάει να πάει και εκείνη στο παλάτι. Ο Πρίγκιπας ανακοινώνει στις δυο αδελφές ότι δεν μπορεί να παντρευτεί καμία από τις δύο.

Εκείνη την ώρα φτάνει στο παλάτι μια άγνωστη γυναίκα, με σκεπασμένο το πρόσωπό της μ' ένα πέπλο. Όταν αποκαλύπτει το πρόσωπό της όλοι τα χάνουν. Μοιάζει με την Σταχτοπούτα. Η άγνωστη δίνει στο Πρίγκιπα ένα από τα δύο βραχιόλια της.

Στο σπίτι του Δον Μανίφικο η Σταχτοπούτα σκουπίζει χαρούμενη. Στο χέρι της έχει ένα βραχιόλι. Μόλις πατέρας και κόρες μπαίνουν μέσα, κρύβει το χέρι της κάτω από την ποδιά της. Και οι τρεις είναι πολύ θυμωμένοι για το παιχνίδι που έπαιξαν ο Πρίγκιπας με τον υπηρέτη του. Δεν περνάει πολλή ώρα και ο πρίγκιπας Ραμίρο φτάνει εκεί. Ψάχνει για την άγνωστη γυναίκα του χορού. Βλέπει την Αντζελίνα με τα κουρέλια.... Εκείνη τα χάνει.... Τον βλέπει ντυμένο πρίγκιπα και πάει να φύγει, την αρπάζει ο πρίγκιπας από το χέρι και βλέπει το βραχιόλι. Αγκαλιάζονται. Πατέρας και κόρες αντιδρούν, κατηγορούν τη Σταχτοπούτα. Ο Πρίγκιπας τους συμβουλεύει να σωπάσουν, αλλιώς θα τους κλείσει στη φυλακή. "Ξέρω πολύ καλά πως έχετε καταχραστεί την περιουσία της προγονής σας", λέει στον Δον Μανίφικο. Η Αντζελίνα επεμβαίνει. "Ας τα ξεχάσουμε όλα τώρα πια"

Όλα τελειώνουν. Η αγάπη και η καλοσύνη θριαμβεύουν.

συντελεστές

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά: Άννα Μαχαιριανάκη

Κοστούμια: Λαλούλα Χρυσικοπούλου

Μουσική διασκευή & διδασκαλία: Ολυμπία Κυριακάκη

Χορογραφία: Τίτη Αντωνοπούλου

Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής

Βοηθός σκηνοθέτη: Τόνια Μάνεση

διανομή

Κάρμεν Ρουγγέρη, Τρύφων Παπουτσής, Ελένη Καρακάση, Φαίδρα Δρούκα, Τζίνα Παπαδοπούλου, Φώτης Γκαβέρας, Ανδρέας Μπισμπίκης, Λουκάς Ζήκος, Μάριος Παπαγεωργίου, Κωστής Μεγαπάνος, Γιάννης Στόλλας, Αντώνης Ζαχαράτος, Χρήστος Ευθυμίου, Ελένη Τζώρτζη, Τίτη Αντωνοπούλου, Χριστίνα Κουλουμπή, Ειρήνη Παπαδογιαννάκη, Τζία Σικελιανού

Multimedia

χώρος:ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

βρείτε στο eshop μας