Βαστιανός και Βαστιανή

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Βαστιανός και Βαστιανή

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Σ' ένα χωρίο της Γερμανίας, πολλά χρόνια πρίν, ζούσε, μια βοσκοπούλα που την έλεγαν Βαστιανή. Η Βαστιανή ήταν πολύ λυπημένη γιατί ο αγαπημένος της ο Βαστιανός την είχε αφήσει για μια πλούσια αριστοκράτισσα.

Μέσα στην απόγνωσή της καταφεύγει στον "διάσημο μάγο" της περιοχής Κόλας και ζητάει την βοήθειά του. Εκείνος, πανέξυπνος και πονηρός, της λέει ότι ο μόνος τρόπος για να ξανακερδίσει τον αγαπημένο της είναι η ... αδιαφορία. Δείχνοντας στον Βαστιανό ότι έχει πάψει να ενδιαφέρεται γι' αυτόν και ενδιαφέρεται για κάποιον "άλλο άνδρα" ο Κόλας της προτείνει να χρησιμοποιήσει τον βοηθό του Δάμωνα μεταμφιεσμένο σε ευγενή....

Έτσι, θα κάνει τον "καλό" της να ζηλέψει. Τα πράγματα έρχονται όπως ακριβώς τα σχεδίασε ο "μάγος" μας. Ο Βαστιανός βλέποντας την Βαστιανή να κάνει περίπατο στο δάσος μ' έναν "αριστοκράτη" και να κουβαντιάζει γλυκά μαζί του ζηλεύει και με τη σειρά του τρέχει στον Κόλας για να τον συμβουλέψει τι πρέπει να κάνει για να φέρει την Βαστιανή πάλι κοντά του.

Ο "μάγος" μας, αφού φυσικά πληρωθεί πλουσιοπάροχα, κάνει διάφορα "μαγικά" και ξέροντας καλά την υπόθεση με μεγάλη ευκολία ενώνει ξανά το χωρισμένο ζευγάρι.

Ο Βαστιανός και η Βαστιανή ευτυχισμένοι τον ευχαριστούν για την "βοήθεια" που τους πρόσφερε. Η αγάπη για μια φορά ακόμα θριαμβεύει.

συντελεστές

Σκηνοθεσία, Κείμενο πρόζας-Διασκευή: Κάρμεν Ρουγγέρη

Μουσική Διεύθυνση: Δημήτρης Κατσίμπας, Γιώργος Αραβίδης

Μετάφραση μουσικού κειμένου: Ιρένε Μαραντέι

Σκηνικά: Αλέξης Στύλιος

Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή

Χορογραφία: Ρωξάνη Παπανικόλα

Μουσική Προετοιμασία: Φρίξος Μόρτζος, Νίκος Βασιλείου

Βοηθός σκηνοθέτη-σκηνογράφου: Αγγελική Κρικίδη

διανομή

Νίκος Στεφάνου, Αντώνης Κορωναίος, Βασιλική Καραγιάννη, Μίνα Πολυχρόνου, Χρήστος Αμβράζης, Παντελής Ψύχας, Αλέξης Στύλιος, Νατάσα Σιούτα, Γιάννης Γιουβανάκης, Βίκυ Τσιρογιάννη, Ειρήνη Χρόνη, Νικολέττα Μπακάλη, Βίκυ Μπούρχα.

Multimedia

χώρος:ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

βρείτε στο eshop μας