08 Νοεμβρίου 2015 - 24 Απριλίου 2016

Ο Κουρέας της Σεβίλλης

ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ

08 Νοεμβρίου 2015 - 24 Απριλίου 2016

Ο Κουρέας της Σεβίλλης

ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ

Ήταν ένα θεατρικό έργο του Μπωμαρσαί που έγινε πασίγνωστο όταν ο Τζοακίνο Ροσίνι -σπουδαίος Ιταλός συνθέτης- το διάλεξε για να το κάνει όπερα.

Ο Κουρέας της Σεβίλλης δεν είναι παραμύθι. Είναι όμως ένα έργο που περιέχει όλα τα υλικά μιας συνταγής για ένα τέλειο Μουσικό Παραμύθι. Έχει δηλαδή μαγεία και ρεαλισμό, χιούμορ και μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση. Η ιδέα μου ήταν να μετατραπεί η όπερα σε ένα θεατρικό έργο για παιδιά, με τραγούδια βγαλμένα από τις όμορφες μελωδίες του Ροσίνι, έτσι ώστε να προσφερθούν στα παιδιά ακούσματα κλασικής μουσικής. Ακούσματα τόσο απαραίτητα για την καλλιέργεια του μουσικού τους αισθητηρίου.

Το έργο, διασκευασμένο με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, κρατάει τα πιο μελωδικά μέρη της όπερας και μετατρέπει τις άριες και τα φωνητικά σύνολα σε τραγούδια, δημιουργώντας μια όμορφη μουσική-θεατρική εικόνα.
Όλα αυτά ενώνονται μεταξύ τους με αφήγηση, θεατρικούς διαλόγους, σκηνικά που χορεύουν και πολύχρωμα κοστούμια, με άρωμα εποχής, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.

συντελεστές

Κείμενο-Σκηνοθεσία-Αφήγηση: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή

Κίνηση-Χορογραφίες-Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας

Διασκευή-Ενορχήστρωση: Αμβρόσιος Βλαχόπουλος, Ρεντόνα Κόλα

Επιλογή μελωδιών & στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής

Διδασκαλία τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής, Μίνα Δελαπόρτα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργάκη

Βοηθός Ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου

Υπεύθυνη Γραφείου Παραγωγής: Κατερίνα Μπανασάκη

Ζωγραφική Σκηνικών: Γιάννης Σπανόπουλος, Ελπίδα Γαδ

διανομή

Αντώνης Βαρθαλίτης, Κατερίνα Γεωργάκη, Βερόνικα Δαβάκη, Γιάννης Νικολάου, Αντώνης Παπαδάκης, Νίκος Σταυρακούδης, Παναγιώτα Τσίτσου, Άγγελος Χονδρογιάννης

Multimedia

χώρος:ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ

βρείτε στο eshop μας