27 Ιουνίου 2016 - 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

27 Ιουνίου 2016 - 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

πληροφορίες

Πρώτη παράσταση: 27 Ιουνίου 2016

Τελευταία παράσταση: 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ήταν ένα θεατρικό έργο του Μπωμαρσαί που έγινε πασίγνωστο όταν ο Τζοακίνο Ροσίνι -σπουδαίος Ιταλός συνθέτης- το διάλεξε για να το κάνει όπερα.

Ο Κουρέας της Σεβίλλης δεν είναι παραμύθι. Είναι όμως ένα έργο που περιέχει όλα τα υλικά μιας συνταγής για ένα τέλειο Μουσικό Παραμύθι. Έχει δηλαδή μαγεία και ρεαλισμό, χιούμορ και μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση. Η ιδέα μου ήταν να μετατραπεί η όπερα σε ένα θεατρικό έργο για παιδιά, με τραγούδια βγαλμένα από τις όμορφες μελωδίες του Ροσίνι, έτσι ώστε να προσφερθούν στα παιδιά ακούσματα κλασικής μουσικής. Ακούσματα τόσο απαραίτητα για την καλλιέργεια του μουσικού τους αισθητηρίου.

Το έργο, διασκευασμένο με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, κρατάει τα πιο μελωδικά μέρη της όπερας και μετατρέπει τις άριες και τα φωνητικά σύνολα σε τραγούδια, δημιουργώντας μια όμορφη μουσική-θεατρική εικόνα.
Όλα αυτά ενώνονται μεταξύ τους με αφήγηση, θεατρικούς διαλόγους, σκηνικά που χορεύουν και πολύχρωμα κοστούμια, με άρωμα εποχής, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.

συντελεστές

Κείμενο, Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά, Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή

Κίνηση, Χορογραφίες, Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας

Διασκευή, Ενορχήστρωση: Αμβρόσιος Βλαχόπουλος, Ρεντόνα Κόλα

Στίχοι & Επιλογή Μελωδιών: Ανδρέας Κουλουμπής

Διδασκαλία Τραγουδιών: Γρηγόρης Πυριαλάκος

Βοηθός Ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου

Υπεύθυνη περιοδείας: Ελένη Καρτάση

διανομή

Βαρθαλίτης Αντώνης, Γεωργάκη Κατερίνα, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Παπαδάκης Αντώνης, Σταυρακούδης Νίκος, Τσίτσου Παναγιώτα, Φαρμάκης Νεκτάριος, Χονδρογιάννης Άγγελος

Multimedia

πληροφορίες

Πρώτη παράσταση: 27 Ιουνίου 2016

Τελευταία παράσταση: 24 Σεπτεμβρίου 2016

βρείτε στο eshop μας