14 Νοεμβρίου 2001 - 28 Απριλίου 2002

Ο Μαγικός Αυλός

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

14 Νοεμβρίου 2001 - 28 Απριλίου 2002

Ο Μαγικός Αυλός

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

πληροφορίες

Πρώτη παράσταση: 14 Νοεμβρίου 2001

Τελευταία παράσταση: 28 Απριλίου 2002

Ο βασιλιάς της μέρας και η βασίλισσα της νύχτας, κάποτε αγαπήθηκαν τρελά και αποφάσισαν να ενωθούν. Όμως η αγάπη τους αυτή κράτησε πολύ λίγο. Εκείνη ήταν φτιαγμένη από ψέματα και κακία, εκείνος από αλήθεια και καλοσύνη. Εκείνη ήθελε να εξουσιάζει με το σκοτάδι, εκείνος ήθελε να βασιλεύει με το φως. Πώς να ταιριάξουνε λοιπόν; Χώρισαν, και η μεγάλη αγάπη τους έγινε αμέσως έχθρα.

Μετά από 9 μήνες η σκοτεινή βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα όμορφο κοριτσάκι, την Παμίνα, στην οποία ποτέ δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας της. Το ‘μαθε ο βασιλιάς της μέρας και σκοτείνιασε. Ήθελε να την πάρει κοντά του. Φοβόταν μήπως ζώντας δίπλα στην μητέρα της έπαιρνε από τον χαρακτήρα της. Έτσι μια μέρα την έκλεψε κρυφά και έβαλε να την φυλάνε σ’ έναν όμορφο πύργο. Θύμωσε τότε η βασίλισσα της νύχτας. Μαύρισε ακόμα περισσότερο τον ουρανό της, έσβησε τ’ αστέρια της. Έπρεπε να βρει κάποιον τρόπο να πάρει πίσω την κόρη της. Άρχισε λοιπόν να αναζητεί ένα παλικάρι. Ένα παλικάρι που θα μπορούσε να την βοηθήσει. Το βρήκε στο πρόσωπο του πρίγκιπα Ταμίνο, αλλά και του Παπαγκένο…

 

Το έργο έχει συναρπαστική πλοκή που είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων προσφέροντας στα παιδιά χαρά, διασκέδαση, αλλά και πολλά πολλά μηνύματα. Ο πρίγκιπας Ταμίνο -σύμβολο της αρετής και της αγάπης, βρίσκει στο πρόσωπο της Παμίνας το ιδανικό ταίρι. Όμως το ζευγάρι θα περάσει από πολλές δοκιμασίες. Με όπλο την αγάπη, οι ήρωές μας θα νικήσουν και θα ενωθούν για πάντα. Μαζί τους ο Παπαγκένο, ένας τρισχαριτωμένος παραμυθένιος ήρωας που με τις σκανδαλιές του θα χαρίσει στα παιδιά στιγμές χαράς και γέλιου. Το έργο τελειώνοντας βρίσκει τους δυο εχθρούς, βασίλισσα της νύχτας και βασιλιά της μέρας, ενωμένους. Το καλό θα νικήσει το κακό και θα απλωθεί σ’ όλη τη γη.

συντελεστές

Σκηνοθεσία - Κείμενο πρόζας - Διασκευή: Κάρμεν Ρουγγέρη

Μουσική Διεύθυνση: Δημήτρης Κατσίμπας - Γιώργος Αραβίδης

Μουσική προσαρμογή για μικρό σύνολο: Κώστας Κριτσωτάκης

Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής

Σκηνικά - Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή

Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας

Φωτισμοί: Μιχάλης Μπουρής

Βοηθός σκηνοθέτη: Ραΐα Τσακηρίδη

Μουσική προετοιμασία: Μαρία Νεοφυτίδου-Ειρήνη Αντωνιάδου-Νίκος Βασιλείου

διανομή

Ερρίκος Μπριόλας, Χρήστος Αμβράζης, Νίκος Στεφάνου, Μιχάλης Κατσούλης, Ελπινίκη Ζερβού, Ελένη Ζιώγα, Μάϊρα Μηλολιδάκη, Κάτια Πάσχου, Γιάννης Φίλιας, Βαγγέλης Αγγελάκης, Άγγελος Χατζάς, Γιάννης Νικολάου, Λουκία Σπανάκη, Δάφνη Πανουργιά, Μαρία Γουσέτη, Έλενα Μαραγκού, Ζηνοβία Γιούλη, Άρτεμις Μπόγρη, Άντζελα Ξύδη, Διονύσης Τσαντίνης, Θανάσης Καρακάσης, Σταύρος Ζουλιάτης, Τζένη Φραγκούλη, Ρέα Βουδούρη, Φωτεινή Μπάνου, Πωλίνα Τσιωτάκη, Θόδωρος Καρδάρας, Γιώργος Μωραΐτης, Γιώργος Σούτης.

Multimedia

πληροφορίες

Πρώτη παράσταση: 14 Νοεμβρίου 2001

Τελευταία παράσταση: 28 Απριλίου 2002

χώρος:ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

βρείτε στο eshop μας