14 Δεκεμβρίου 1999

Ο Τσάρος με τη Μακρυά Γενειάδα

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΗΝΗ ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ

14 Δεκεμβρίου 1999

Ο Τσάρος με τη Μακρυά Γενειάδα

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΗΝΗ ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ

πληροφορίες

Πρώτη παράσταση: 14 Δεκεμβρίου 1999

Στο βασίλειο της Γης κατοικεί ο τσάρος Γιεριμέι με την μακριά γενειάδα, μαζί με τη σύζυγό του. Μια μέρα συζητώντας με δύο έμπιστούς του υπουργούς ο τσάρος αντιλαμβάνεται ότι δεν γνωρίζει ούτε πόσοι κάτοικοι ζουν σ' αυτήν ούτε πόσα σπίτια έχει. Έτσι, αποφασίζει να κάνει απογραφή σε όλο το βασίλειο.

Την ημέρα που ολοκληρώνει την απογραφή και ετοιμάζεται να επιστρέψει, ρίχνει χωρίς να το σκεφτεί ένα σκουπίδι μέσα σε μια λίμνη. Ένα αόρατο χέρι τον αρπάζει από την γενειάδα, ενώ μια φωνή του θέτει ως όρο για την απελευθέρωσή του, να παραδώσει ο τσάρος στο βασίλειο της Θάλασσας κάτι που δεν ξέρει ότι έχει. Ο τσάρος συμφωνεί νομίζοντας ότι λόγω της απογραφής γνωρίζει τα πάντα.

Όμως, γυρίζοντας πίσω στο παλάτι του, μαθαίνει ότι η γυναίκα του μόλις γέννησε το παιδί του, γεγονός που ο ίδιος δεν το γνώριζε.

συντελεστές

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά: Μιχάλης Σδούγκος

Κοστούμια: Ρένα Γεωργιάδου

Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής

Μουσική διδασκαλία: Ολυμπία Κυριακάκη

Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας

Σπαθογραφία: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης

Φωτισμοί: Αυγερινός Φιλιππόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Στρατής Πανούριος

διανομή

Νίκος Σταυρακούδης, Αγλαΐα Καράβελα, Σπύρος Φασιανός, Γιώργος Παληός, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Αντώνης Διαμαντής, Δημήτρης Αδάμης, Ιλιάδα Λαμπρίδου, Αλεξάνδρα Ντεληθέου, Φωτεινή Μπάνου, Αθηνά Χιλιοπούλου, Κλαίρη Μανιάτη, Ελένη Καρακάση, Στρατής Πανούριος, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Ελισάβετ Μουταφτζή, Μαρία Τζανουκάκη, Ελεάννα Παπαδοπούλου, Ρούσης Στογιάννης, Παναγιώτης Δορλής, Δημήτρης Κώτσαρης, Ελπιδοφόρος Γκότσης, Στέφανος Κοσμίδης.

Multimedia

πληροφορίες

Πρώτη παράσταση: 14 Δεκεμβρίου 1999

χώρος:ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΗΝΗ ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ

βρείτε στο eshop μας