14 Μαΐου 2022 - 15 Μαΐου 2022

ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ

14 Μαΐου 2022 - 15 Μαΐου 2022

ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ

Μια εντυπωσιακή παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η αγαπημένη μικρών και μεγάλων Κάρμεν Ρουγγέρη, η Χριστίνα Κουλουμπή και οι συνεργάτες τους έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για να μας παρουσιάσουν την παράσταση ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ. Η Κάρμεν Ρουγγέρη και η Χριστίνα Κουλουμπή με μια νέα σκηνοθετική ματιά αλλά και με εντυπωσιακά σκηνικά, κοστούμια και ειδικά εφέ και βιντεοπροβολές, αξιοποιούν τις μεγάλες τεχνολογικές δυνατότητες του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και παρουσιάζουν την ζωή και τους άθλους του Ηρακλή σε μια σπουδαία παραγωγή για όλη την οικογένεια.

Μια παράσταση για την δύναμη της θέλησης, γιατί όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες: Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει.

Παραμυθένια είναι η αντιμετώπισή μας αλλά συγχρόνως ακριβής. Βασισμένη πάνω σε ότι έχει γραφτεί για τον ήρωα και τη ζωή του έτσι ώστε τα παιδιά να σχηματίσουν μια σαφή εικόνα του Ηρακλή, του ήρωα των ηρώων, που με τους άθλους του έμεινε στην ιστορία ως ο πιο ονομαστός και αγαπητός ήρωας της ανθρωπότητας. Μέσα απ’ αυτή την παράσταση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν:

- τη γέννηση του ήρωα

- τη ζωή του

- τους άθλους του

- την καθιέρωση των Ολυμπιακών αγώνων

- το θάνατό του

- και τέλος τη μετάβασή του στον Όλυμπο όπου θα απολαμβάνει όλες τις τιμές και θα ζήσει ανάμεσα στους δώδεκα θεούς ίσος με αυτούς.

 

Τα μοναδικά σκηνικά και κοστούμια υπογράφει η Χριστίνα Κουλουμπή. Το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη, με το μοναδικό της ταλέντο να εμπνέει στα παιδιά κάθε ηλικίας την αγάπη για το θέατρο. Είναι μια αφορμή να ξαναθυμηθούμε τους ήρωες μας σε μια εποχή που τους έχουμε τόση πολλή ανάγκη!

συντελεστές

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά - Κοστούμια: Χριστίνα  Κουλουμπή

Χορογραφίες - Κίνηση - Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας

Μουσική - Video Art: Αντώνης Δελαπόρτας

Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής

Διδασκαλία τραγουδιών: Αγάπη Διαγγελάκη

Σπαθογραφίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης

Γραμματειακή υποστήριξη - Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Καρτάση

διανομή

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Ντίνος Γκελαμέρης, Άρης Δελαγραμμάτικας, Νίκος Καλιδώνης, Κωνσταντίνα Κουτσαυτάκη, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, Έλενα Μιχαλάκη, Χρήστος Μπαλτάς, Γιώργος Μπανταδάκης, Στέλιος Νίνης, Άντεια Ολυμπίου, Γιώργος Παράσχος, Πέτρος Τσαπαλιάρης

Φιλική συμμετοχή:

Στον ρόλο της Ήρας η Χριστίνα Κουλουμπή

Στον ρόλο του Δία ο Γρηγόρης Τουμασάτος

Multimedia

χώρος:ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ

βρείτε στο eshop μας