20 Οκτωβρίου 2006

Οι Τρεις Σωματοφύλακες και τα Διαμάντα της Βασίλισσας

ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ

20 Οκτωβρίου 2006

Οι Τρεις Σωματοφύλακες και τα Διαμάντα της Βασίλισσας

ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ

πληροφορίες

Πρώτη παράσταση: 20 Οκτωβρίου 2006

Το έργο διαδραματίζεται στην Γαλλία την εποχή που βασιλεύει ο Λουδοβίκος ΙΓ'. Σύζυγός του είναι η βασίλισσα Άννα. Πρωθυπουργός είναι ο καρδινάλιος Ρισελιέ, φαντατικός εχθρός τους.

2 Απριλίου 1625. Σ' ένα χωριό ο νεαρός Ντ' Αρτανιάν αποχαιρετά τους γονείς του και φεύγει για την πρωτεύουσα. Ανάμεσα στα λιγοστά πράγματα που παίρνει μαζί του είναι και ένα γράμμα για το διοικητή των Σωματοφυλάκων, τον κύριο Ντετρεβίλ. Όνειρό του, να γίνει Σωματοφύλακας του βασιλιά Λουδοβίκου.

Ύστερα από περιπέτειες, ο Ντ' Αρτανιάν φτάνει στο Παρίσι και παρουσιάζεται στο διοικητή των Σωματοφυλάκων, ενώ παράλληλα του ζητά να τον δεχτεί για Σωματοφύλακα.

Μικρές, τυχαίες παρεξηγήσεις στους δρόμους του Παρισιού έχουν αποτέλεσμα ο πρωταγωνιστής να προκαλέσει σε μονομαχία τρεις Σωματοφύλακες του βασιλιά, τον Άθω, τον Πόρθο και τον Άραμι. Στον τόπο όπου πρόκειται να γίνουν οι τρεις μονομαχίες, πέντε φρουροί του καρδιναλίου εμφανίζονται και επιχειρούν να τους συλλάβουν επειδή απαγορεύονται οι μονομαχίες. Οι Σωματοφύλακες όμως επιτίθενται στους φρουρούς. Ο Ντ' Αρτανιάν τάσσεται με το μέρος τους. Ακολουθεί μια θεαματική συμπλοκή, στην οποία νικούν οι Σωματοφύλακες με τον Ντ' Αρτανιάν και γίνονται ρεζίλι οι φρουροί του καρδιναλίου. Το γεγονός αυτό γίνεται αφορμή οι τέσσερίς τους - Άθω, Πόρθος, Άραμις και Ντ' Αρτανιάν - να γίνουν αχώριστοι φίλοι. Ταυτόχρονα, γίνεται και αφορμή να εκνευριστεί ο καρδινάλιος και να θέσει σε εφαρμογή διάφορα σχέδια για να εκδικηθεί.

συντελεστές

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά - Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή

Χορογραφίες: Πέτρος Γάλλιας

Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Σπαθογραφίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης

Μουσική Διδασκαλία: Λαρίσα Ερεμέγιεβα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάρκος Τσούμας

Βοηθός Ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου

διανομή

Βλάχου Μαρία, Δημητροκάλης Αντώνης, Ζήκος Λουκάς, Κατινάς Γιώργος, Κομπόγιωργας Αλέξανδρος, Μπατζάς Φώτης, Νικολάου Γιάννης, Παπαδόπουλος Τάσος, Παπαδοπούλου Ελεάνα, Πίγκου Μαρία, Ρούμπος Ζήσης, Φρονίστα Χριστίνα

Multimedia

πληροφορίες

Πρώτη παράσταση: 20 Οκτωβρίου 2006

χώρος:ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ

βρείτε στο eshop μας