14 Δεκεμβρίου 2000 - 20 Μαΐου 2001

ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΗΝΗ ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ

14 Δεκεμβρίου 2000 - 20 Μαΐου 2001

ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΗΝΗ ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ

πληροφορίες

Πρώτη παράσταση: 14 Δεκεμβρίου 2000

Τελευταία παράσταση: 20 Μαΐου 2001

Όλα αρχίζουν στον Όλυμπο. Οι θεοί συνεδριάζουν, μια που ο Ποσειδώνας - εχθρός του Οδυσσέα - λείπει σε ταξίδι. Ευκαιρία να επιτρέψουν στον πολύπαθο ήρωα να φύγει από το νησί της Καλιψώς, όπου είναι αποκλεισμένος.

Ο Ερμής αναλαμβάνει να μεταφέρει την είδηση. Η Καλυψώ θυμώνει, αλλά του επιτρέπει να φύγει. Με μια σχεδία ο Οδυσσέας ξεκινάει για την ποθητή επιστροφή.

 Για κακή του τύχη, ο Ποσειδώνας, γυρνώντας από το ταξίδι του, τον βλέπει. Θυμώνει. Σηκώνει φουρτούνα. Διαλύει τη σχεδία. Ναυαγός, βγαίνει στο νησί των Φαιάκων. Εκεί τον συναντά η βασιλοπούλα Ναυσικά και τον οδηγεί στους γονείς της. Τον φιλοξενούν. Αποκαλύπτει ποιος είναι κι αρχίζει να διηγείται τις περιπέτειές του...

Πώς ξεκίνησε με 12 καράβια κι έφτασε στους Κίκονες πρώτα, μετά στους Λωτοφάγους, μετά στην Αιολία, στους Λαιστρυγόνες, στην Κίρκη ύστερα.

Πώς έφτασε στον Κάτω Κόσμο, πώς κινδύνεψε από τις Σειρήνες, πώς γλίτωσε από τη Σκύλα και τη Χάρυβδη, πώς έφτασε στο Νησί του Ήλιου, πώς κατέληξε στην Καλυψώ. Συγκινημένοι, οι βασιλείς των Φαιάκων τον στέλνουν μ' ένα μαγικό καράβι πίσω στην Ιθάκη.

Να τώρα ο Οδυσσέας μας στην όμορφη πατρίδα του....

συντελεστές

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά: Μιχάλης Σδούγκος

Κοστούμια: Καλλιόπη Κοπανίτσα

Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής

Μουσική διδασκαλία: Ολυμπία Κυριακάκη

Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας

Σπαθογραφία: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης

Φωτισμοί: Αυγερινός Φιλιππόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Στέφανος Βαρελάς

διανομή

Δημήτρης Αδάμης, Θέμης Βλάχος, Γιώργος Παληός, Στέλλα Μπαλωμένου, Μαρία Λιαπίκου, Ελπιδοφόρος Γκότσης, Νίκος Γκεσούλης, Στρατής Πανούριος, Σπύρος Φασιανός, Αλέξανδρος Καμαρινέας, Δημήτρης Κώτσαρης, Νίκος Γιαλέλης, Παναγιώτης Σταθόπουλος,  Ρούσης Στογιάννης, Αγλαΐα Καράβελα, Λία Δαλιάνη, Ντορίνα Θεοχαρίδου, Κλαίρη Μανιάτη, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Δήμητρα Στογιάννη, Αλεξάνδρα Τράκα, Άννα Τσουκαλά, Πέτρος Κιοσές.

Multimedia

πληροφορίες

Πρώτη παράσταση: 14 Δεκεμβρίου 2000

Τελευταία παράσταση: 20 Μαΐου 2001

χώρος:ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΗΝΗ ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ

βρείτε στο eshop μας