07 Νοεμβρίου 2006

Περσέας και Ανδρομέδα

ΘΕΑΤΡΟ Π 131

07 Νοεμβρίου 2006

Περσέας και Ανδρομέδα

ΘΕΑΤΡΟ Π 131

Η Δανάη, κόρη του βασιλιά του Άργους Ακρίσιου, φυλακίστηκε άπονα από τον πατέρα της γιατί κάποιος χρησμός τον προειδοποίησε πως το παιδί που θα γεννούσε η κόρη του θα τον σκοτώσει. Η Δανάη κλαίει και μοιρολογεί στη φυλακή κι ο Δίας ακούει το τραγούδι της που φτάνει ως τον Όλυμπο και από περιέργεια ψάχνει να τη βρει. Μόλις τη βλέπει την ερωτεύεται τρελά και καθώς είναι Θεός που όλα τα μπορεί, γίνεται χρυσή βροχή και μπαίνει μέσα στην φυλακή για να την αγκαλιάσει.

Από το αγκάλιασμα αυτό γεννιέται ένα μωράκι, ο Περσέας. Ο Ακρίσιος μαθαίνει για το μωρό και κλείνει μάνα και παιδί σ’ ένα ξύλινο κουτί και το ρίχνει στη θάλασσα πιστεύοντας πως έτσι θα γλιτώσει τη ζωή του. Τα κύματα φέρνουνε το κουτί στη Σέριφο, το πανέμορφο νησί, όπου ένας ψαράς, ο Δίχτυς, αδερφός του βασιλιά Πολυδέκτη τους περισώζει, τους φιλοξενεί και γίνεται δάσκαλος καλός για τον μικρό Περσέα. Όμως ο βασιλιάς Πολυδέκτης, κακός κι εγωιστής, ερωτεύεται τη Δανάη και θέλει με το ζόρι να την παντρευτεί. Εκείνη δεν τον θέλει γιατί έχει απόλυτα αφιερωθεί στο γιο της. Τα χρόνια περνούν γρήγορα όπως στα παραμύθια και ο Περσέας γίνεται ολόκληρο παλικάρι……

συντελεστές

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή

Χορογραφίες: Πέτρος Γάλλιας

Μουσική: Γιάννης Μακρίδης

Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής

Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανθούλα Καρακάλου

Βοηθός Ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου

Βοηθός Μουσικού: Χρύσα Οικονομάκη

διανομή

Δημήτρης Βογιατζής, Κωνσταντίνα Γκόρου, Μαρία Κόμη-Παπαγιαννάκη, Σταύρος Μαυρίδης, Νίκος Τουρνάκης, Αμαλία Τσεκούρα, Άγγελος Χατζάς.

Multimedia

χώρος:ΘΕΑΤΡΟ Π 131

βρείτε στο eshop μας