Περσέας και Ανδρομέδα

ΔΗΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Περσέας και Ανδρομέδα

ΔΗΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

πληροφορίες

Πρώτη παράσταση: Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Μέσα από αυτή τη παράσταση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη ζωή του ήρωα, τις περιπέτειές του και τέλος τη νίκη του καλού επί του κακού, με την εξόντωση της Μέδουσας.

Ένα παραμύθι που ξεκινάει από τον Δία μεταμορφωμένο σε χρυσή βροχή! Το αγκάλιασμα της χρυσής αυτής βροχής με τη Δανάη, την πεντάμορφη βασιλοπούλα απ’ το Άργος, θα φέρει στον κόσμο ένα μωρό. Ένα θεϊκό μωρό, που μεγαλώνοντας θα γίνει ένας από τους πιο ξακουστούς ήρωες της ανθρωπότητας.

Λίγες μέρες μετά τη γέννηση του, ο Περσέας θα βρεθεί μαζί με τη μητέρα του σε ένα σεντούκι πεταμένο στη θάλασσα. Τα κύματα θα φέρουν το σεντούκι στη Σέριφο, το πανέμορφο νησί. Εκεί θα τους περισώσει ένας ψαράς ο Δίκτης, που θα τους φιλοξενήσει και θα γίνει αργότερα δάσκαλος, καλός, για το μικρό Περσέα.

Τα χρόνια θα περάσουν γρήγορα όπως τα παραμύθια. Ο Περσέας θα γίνει ολόκληρο παλικάρι και θα αναλάβει να πάει στις γοργόνες, να κόψει το κεφάλι της Μέδουσας. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, γεμάτος περιπέτειες, αγωνία και εκπλήξεις. Εκεί θα συναντήσει τον έρωτα… Σίγουρα κανένας μύθος δεν είναι τόσο παραμυθένιος, όσο ο Περσέας και η Ανδρομέδα.

συντελεστές

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά: Άκης Χειρδάρης

Κοστούμια-σκίτσο αφίσας: Χριστίνα Κουλουμπή

Κίνηση-Χορογραφία-Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας

Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής

Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Βλάχος

Μουσική διδασκαλία: Αναστασία Τζιλιάνου

 

διανομή

Γιώργος Βλάχος, Κατερίνα Γεωργάκη, Σωτήρης Γιαννούλης, Χριστιάνα Καμονάχου, Ορέστης Καρύδας, Βασίλης Μαμωνάς, Αλεξάνδρα Παγιατάκη

Μουσικοί: Γιώργος Βλάχος, Βασιλική Σχοινά, Θεόφιλος Τερεζάκης, Αναστασία Τσιλιάνου

πληροφορίες

Πρώτη παράσταση: Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

χώρος:ΔΗΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

βρείτε στο eshop μας