21 Δεκεμβρίου 2021 - 31 Ιανουαρίου 2022

ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ

Online video

21 Δεκεμβρίου 2021 - 31 Ιανουαρίου 2022

ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ

Online video

Ο ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ

 

Φίλοι μας,

Πέρυσι τέτοιον καιρό, λόγω της πανδημίας, οι πόρτες των θεάτρων ήταν κλειστές και εμείς θέλοντας να μην χάσουμε την επαφή μαζί σας, δημιουργήσαμε ένα είδος κινηματογραφούμενου θεάτρου, που επέτρεπε στους μικρούς μας φίλους να χαρούν μια παράσταση δική μας.

Φέτος η επιθυμία των παιδιών που δεν μπόρεσαν να δουν τον «Θησέα» μας ήταν τόσο μεγάλη που αποφασίσαμε να τον παρουσιάσουμε πάλι διαδiκτυακά, αυτές τις γιορτινές μέρες.

Η παράστασή μας αυτή, θα είναι διαθέσιμη από τις 21 Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Ιανουαρίου 2022, έτσι ώστε να μπορέσει να φτάσει σε όλα τα σπίτια, σε όλα τα νησιά και σε όλες τις γωνιές της πατρίδας μας. Επιπλέον μπορεί να δώσει την ευκαιρία σε ομογενείς, που ζούνε σε όλα τα μέρη της γης, να βρίσκονται σε επικοινωνία με την πατρίδα τους και να γνωρίσουν την υπέροχη Ελληνική Μυθολογία.

Ο ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ Promo trailer: https://www.youtube.com/watch?v=MFmFA8JzIfQ

Ο ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ

Της Κάρμεν Ρουγγέρη

Μέσα απ’ αυτή την παράσταση, τα παιδιά αλλά και το ευρύ κοινό, θα παρακολουθήσουν την πορεία του δημοφιλή ήρωα της μυθολογίας μας, μέσα σε μια προσεγμένη, σε όλες τις λεπτομέρειες, παράσταση.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο διάδοχος του θρόνου των Αθηνών, Θησέας, αφού έμαθε από την μητέρα του, Αίθρα, για την καταγωγή του, παίρνει κάτω από ένα μεγάλο βράχο, τα πέδιλα και το σπαθί που του είχε αφήσει ο πατέρας του, Αιγέας, βασιλιάς των Αθηνών και ξεκινάει από την Τροιζήνα να πάει στην Αθήνα να τον συναντήσει. Δεν άκουσε όμως τη συμβουλή της μητέρας του να ταξιδέψει με καράβι, προτίμησε να πάει από την ξηρά. Ήθελε να ακολουθήσει ένα πιο δύσκολο και δύσβατο μονοπάτι, ώστε να καθαρίσει τον δρόμο από τους εγκληματίες και τους ληστές που λυμαίνονταν την περιοχή, έχοντας ως πρότυπο, τον Ηρακλή και τους άθλους του.

Το έργο μας χωρίζεται σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος, που περιλαμβάνεται η πορεία του Θησέα από την Τροιζήνα στην Αθήνα, αποφασίστηκε να δοθεί σκηνοθετικά και εικαστικά, Αριστοφανικός χαρακτήρας, αποφεύγοντας έτσι τις δύσκολες εικόνες για τους μικρούς θεατές.

Στο δεύτερο μέρος, περιλαμβάνονται:

  1. Το ταξίδι του Θησέα προς την Κρήτη, που θα αποδοθεί εικαστικά με εντυπωσιακό τρόπο, μέσα από την δημιουργία ενός θαλάσσιου κόσμου πάνω στην σκηνή.
  2. Το παλάτι του Μίνωα και ο περίφημος λαβύρινθος, μέσα στον οποίο ο Θησέας, παίρνοντας τον μίτο από την βασιλοπούλα Αριάδνη, θα βοηθηθεί ώστε να φτάσει στον Μινώταυρο και να πετύχει τον σπουδαιότερο άθλο του.

 

Όλα αυτά με κρητική λύρα, μαντινάδες, χορό και παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης.

 

 

ONLINE ΠΡΟΒΟΛΗ - VIDEO ON DEMAND

 

ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΑΠΟ 21.12.2021 ΕΩΣ 31.01.2022

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΒΙΚΤΩΡ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ

ΤΗΛ. 6977592901

www.ticketservices.gr

 

συντελεστές

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ «Ο ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ»

Κείμενο: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη – Χριστίνα Κουλουμπή

Σκηνικά - κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή

Κίνηση – χορογραφίες - φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας

Μουσική επεξεργασία - Videoart: Αντώνης Δελαπόρτας

Στίχοι : Ανδρέας Κουλουμπής

Την σκηνή του λαβύρινθου έντυσε με το μπάσο του ο Βίκτωρ Κουλουμπής

διανομή

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Κατερίνα Γεωργάκη, Μάϊρα Γεωργάρου, Άρης Δελαγραμμάτικας, Χριστίνα Κουλουμπή, Μανώλης Κλωνάρης, Γιώργος Μπανταδάκης, Στέλιος Νίνης, Σωτήρης Σουριανός και Βασίλης Τσιγκριστάρης.

Multimedia

links

χώρος:Online video

βρείτε στο eshop μας