02.4.2019

ΚΡΙΤΙΚΗ

επιστροφή
02.4.2019

ΚΡΙΤΙΚΗ

Κριτική του Βασίλη Μπουζιώτη

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Τι μαγευτικές παραστάσεις φτιάχνει η άξια Κάρμεν Ρουγγέρη! Μια περασμένη Κυριακή «τρύπωσα»στο Ίδρυμα Κακογιάννης, άφησα πίσω μου όσα με «βάραιναν» και απόλαυσα την εντυπωσιακή«Αργοναυτική Εκστρατεία» που συνυπογράφουν η εξαιρετική κυρία του θεάτρου μας με την ικανότατη,πολυτάλαντη Χριστίνα Κουλουμπή. Οι δύο τους μέσα από σκληρή δουλειά αλλά και μεράκι ψυχής προσφέρουν στους λιλιπούτειους κι όχι μόνο θεατρόφιλους ένα ζηλευτό θεατρικό «δώρο», από αυτά που ξέρουν να φτιάχνουν μόνο εκείνες και φυσικά έσπευσα να το χαρώ κι εγώ...Το έργο ξεκίνησε με τον μύθο του Φρίξου και της Έλλης ώστε να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι το χρυσόμαλλο δέρας και πώς βρέθηκε στην Κολχίδα.

 

Από κει και ύστερα παρακολουθήσαμε τη γέννηση του Ιάσονα στην Ιωλκό της Μαγνησίας,το μεγάλωμά του δίπλα στον Κένταυρο Χείρωνα πάνω στα βουνά του Πηλίου,την απόφασή του να φέρει πίσω στην πατρίδα το χρυσόμαλλο δέρας, είδαμε πως κατασκευάστηκε η Αργώ,πως ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιάσονα όλα τα αντρειωμένα παλικάρια της Ελλάδας, για να κάνουν μαζί του αυτό το μεγάλο ταξίδι.

ΖΗΛΕΥΤΟ το ταξίδι αφού μαζί με τους Αργοναύτες πήγαμε στη Λήμνο, στην Τροία, περάσαμε από τον Ελλήσποντο, πήγαμε στην Κύζικο, τη Μυσία και τέλος περνώντας μέσα από τις Συμπληγάδες πέτρες και το νησί του Άρη βρεθήκαμε στην Κολχίδα, όπου γνώρισε ο Ιάσονας τη Μήδεια που τον βοήθησε να πάρει το χρυσόμαλλο δέρας. Περιπέτειες, ανατροπές κι ύστερα νέες περιπέτειες μέχρι και το φινάλε η Ρουγγέρη με την Κουλουμπή κατάφεραν να κρατήσουν το ενδιαφέρον μας στο...κόκκινο! Τι ωραίο που είναι να αγαπά κανείς το αντικείμενό του όπως εκείνες και να επιτυγχάνουν με μεράκι τόσο εξαιρετικές παραστάσεις που σέβονται τα μικρά αλλά και τα... μεγαλύτερα παιδιά. Ένα πρώτο μπράβο αξίζει και στις δύο για την συνσκηνοθεσία τους,ενώ ένα μεγάλο ξεχωριστό μπράβο αξίζει το δίχως άλλο στην Κουλουμπή που υπογράφει με έμπνευση τα εξαιρετικά σκηνικά και τα έξοχα κοστούμια της παράστασης. Μεγάλη είναι και η συμβολή του πολύτιμου Πέτρου Γάλλια που υπογράφει με δεινότητα την κίνηση,τις χορογραφίες αλλά και τους φωτισμούς. Πολύ καλή δουλειά έχει κάνει στη μουσική επεξεργασία και το Videoart ο Αντώνης Δελαπόρτας και υπέροχοι είναι οι στίχοι του εμπειρότατου Ανδρέα Κουλουμπή.

ΓΙΑ άλλη μια φορά η Κάρμεν Ρουγγέρη έχει φτιάξει την καλύτερη δυνατή ομάδα για την παράστασή της.Η ...dream team της δίνει τον καλύτερό της εαυτό τόσο ερμηνευτικά όσο και τραγουδιστικά-χορευτικά πετυχαίνοντας ένα άρτιο αποτέλεσμα! Προικισμένοι ηθοποιοί φτιάχνουν ένα εξαιρετικό σύνολο, έχοντας εντυπωσιακή«χημεία».Ο«σαρωτικός» και ακριβής Γιώργος Μπανταδάκης,η εξαίρετη Χριστίνα Κουλουμπή,ο καίριος Πολύκαρπος Φιλιππίδης ο ευθύβολος Βασίλης Τσιγκριστάρης,η εξαίρετη Έλενα Μιχαλάκη,ο εύστοχος Μανώλης Κλωνάρης μαζί με τους σωστούς Κατερίνα Γεωργάκη, Αγάπη Διαγγελάκη, Ρωμανό Κατανά, Ευάγγελο Σαλευρή και Σωτήρη Σουριανό ...την ιδρώνουν τα φανέλα για αυτό και παίρνουν θερμότατο χειροκρότημα στο φινάλε.Τρέξτε να τους απολαύσετε και να τους χειροκροτήσετε κι εσείς.

 

 

βρείτε στο eshop μας